1 דקות קריאה
31 Oct
31Oct

אי פעם תהיתם להם נשים סובלות יותר ממחלות נפש בעיקר לאחר גיל ההבלות?

ובכן, התשובה נורא פשוטה.
המדע אינו עדכני כשזה מגיע למוח הנשי. רוב המדע מבוסס על הרעיון כי המוח הגברי והנשי זהה אחד לשני מבחינה פיזיולוגית. ממחקרים אחרונים, מראים כי זו הנחה שגויה.
כיום, גברים עדיין מהווים אחוז רב יותר מנשים בתחום הרפואה ובריאות הנפש ככלל.
רוב הניסויים והבדיקות נעשות על גברים מאשר נשים מתוך מקום כי אכן מאמינים כי כולנו אותו דבר.
אולי מבחינה פמיניסטית זה דבר חיובי לשמוע כי יש איזשהו שוויון אך מה אם ההנחה השגויה הזו עולה לך בבריאות שלך ואפילו עלולה להביא למותך בגיל צעיר יותר?

כולנו רוצים לחיות חיים בריאים,מלאים ושלמים . חיים בהם אין דאגות,חששות או נושאים בריאותיים. התרבות שלנו כל הזמן מזכירה לנו כי יש לטפל ולדאוג לעצמנו. אך האם באמת אפשר לדאוג לעצמנו מבחינה בריאותית בעזרת אנשי מקצוע מתחום הרפואה?
אז התשובה לא פשוטה.
במידה והינך אישה והחלטת לבקר רופא בשל צורך כלשהו. הרופא יתן לך את מגוון האפשרויות הזמינות ולא יבדיל את העובדה כי את אישה לבין מלאי התרופות הזמינות עבורו אשר התנסו בעיקר על גברים ולמעשה ישפיעו לרע עבורך.
עד כמה שזה מצער לשמוע למעשה הרופא עושה יותר נזק מתועלת.


ברגע שנבין כי יש צורך לבצע עוד מחקרים על נשים בנפרד על מנת להבין כיצד לסייע להן נוכל להגיע למקום הרבה יותר מועיל ובטוח עבור נשים.
נכון להיום, בעקבות חוסר זמינות הידע ומקורות נשים סובלות הרבה יותר ממחלות נפש ועלולות לפתח אלצהיימר בגיל יחסית יותר צעיר מגברים.
כבר מגיל ההבלות מתבצעים שינויים אשר יובילו את רוב הנשים לחוות מגוון רחב מקשת מחלות בריאות הנפש.

האם אפשר לשנות את המצב ?
בהחלט כן!
קודם כל, חשוב להבין כי הפיזיולוגיה שלנו שונה מגברים. לחקור יותר על התרופות אותם הינכם לוקחים על בסיס יום-יומי והאם יש אפשרות כי הן יותר מזיקות מאשר טובות עבורכם.
כמו כן, חשוב לשים דגש להורמון "אסטרוגן"- ההורמון הכי חשוב במוח אשר מנווט את ביצועי המוח ואחראי להפקת אנרגיה, דאגה לתאי המוח ועל שמירתם כתאים בריאים וכמובן על החיונית הכללית של המוח.
בגיל ההבלות ישנה ירידה בהורמון האסטרגון מה שגורם לתופעות לוואי של גיל ההבלות אך יותר מזה המוח שלנו סובל גם כן. בעצם הירידה של האסטרוגן גורמת לנזק במוח שלנו.
לא פלא כי כיום ניתן למצוא יותר ויותר נשים הסובלות מהשמנת יתר, נטייה להתקף לב בגיל הבלות וסכרת.
אלה מחלות קשות בעלות טווח נזק רחב על המוח והגוף עצמו. כמו כן, יש לכך השפעה נפשית.
מחקרים אחרונים מראים כי אלצהיימר למעשה התרחבות של מחלת הסכרת לרמת "סכרת 3" או כך היה ניתן לפחות לקרוא לזה במידה ולא היו נותנים כבר את השם אלצהיימר.

חשוב להבין כי אלצהיימר אינה מחלה של אנשים מבוגרים רק בגלל שהינם מבוגרים. זו הנחה שגויה ולוקה.
למעשה אלצהיימר זו מחלה הניתנת להימנעות.

אז איך אפשר להימנע ?
תהיו אקטיבים לגבי החיים שלכם והבריאות שלכם באופן כללי.
בקשו מהרופא שלכם לבצע בדיקות כלליות הכוללות רמות כולסטרול, לחץ דם,בדיקת בלוטת התריס וזיהומים באופן כללי.
ע"י תשובות לבדיקות הללו תוכלו לחשב בצורה יותר משוכללת מה הסיכוי שלכם לחלות באלצהיימר ולהיות חשופים יותר למחלות נפש זמינות כגון : חרדה ודיכאון.

חשוב להבין כי יש צורך בבדיקות ומחקרים חדשים יותר . עם זאת, יש כבר מספר טיפולים זמינים על מנת לטפל ברמות אסטרוגן ובנזקי גיל ההבלות.

עד שהמדע ימציא את גלולת הפלא במיוחד לנשים נוכל בהחלט לבצע מספר שינויים באורח החיים שלכן על מנת למנוע מחלות נפשות ואלצהיימר בעתיד שלכן.

ההבנה כי אוכל משפיע ישירות על המוח הינה הבנה עמוקה וישירה לבריאות בכללי ובריאות הנפש.
בעצם כל מה שאנו אוכלים משפיע לטובה או לרעה בתוכנו ובמיוחד על המוח שלנו.
לכן, השינוי הראשון על מנת לשמור על מוח תקין זה לבצע דיאטה מתאימה לאורח חיים תקין אשר ישמש כסיוע לעתיד בריא.
שימו לב לאיכות האוכל. כיום, האוכל אינו האוכל אשר היה בעבר. חשוב לשים לב כי אין הרבה כימיכלים במוצר וכי המוצר עד כמה שיותר טבעי, מקורי ונאמן למקור.
טיפ: תשאלו את עצמכם : האם הסבא סבא רבא שלי היה מזהה את האוכל הזה? במידה והתשובה לא הרי מדובר באוכל מהונדס וככל הנראה לא באמת בריא עבורכם.

אם הנכם מרגישים עייפות,אי חשק ותשישות כללית בקשו מהרופא שלכן בדיקה של רמות ויטמין B בגוף ואומגה 3. חשוב לזכור כי המוח זקוק לשומן (שומן בריא) ויש לתת לו את הצורך הזה על מנת לתחזק אותו בצורה טובה.

לעשות שינוי דיאטטי זה כבר התחלה מדהימה ובהחלט תיתן תוצאות
עם זאת, הוספת ספורט יועיל לא רק לטווח הקצר אלא גם לטווח הארוך.
הליכה קצרה של חצי שעה בהחלט יכולה לתרום רבות לבריאות שלכם וככלל גם לבריאות הנפש שלכם.
כאשר אנו מתאמנים אנו נוטים להוציא הורמוני גדילה אשר תורמים לניורונים שלנו במוח לתקן ולבנות קשרים חדשים - כלומר - מוח בריא יותר.

חשוב להבין כי הגוף והנפש עובדים במקביל. אחד המשפיעים על התהליכים ביניהם הינם ההורמונים . יש לבצע הכרות עם הורמון"קורטיזול" -ההורמון אשר אחראי על הסטרס בחייכם.
אותו ניתן למתן ולשלוט ע"י שינה טובה,תזונה ואפילו ספורט.

אני חושבת שרוב האנשים לא מבינים כי הינם נמצאים במצב "דלקתי" של הגוף על בסיס קבוע.
הגוף אינו עובד במצב אידיאלי, התהליכים מתעכבים ואף ניזוקים. על כן, יש השפעה לא רק על הגוף ובכלל המוח אלא השפעה ישירה גם על בריאות הנפש.

אני מאמינה כי כל הנכתב הינו מידע חשוב ולא רק לנשים.
מדובר בחיים שלכם וזכותכם לחיות את מלוא חייכם בצורה הכי טובה שאי פעם יכולתם.




הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.